srijeda, 17. kolovoza 2022.

ОБЈАВЉЕН 3. ПЈЕСНИЧКИ КОНКУРС "ПОКРОВСКО ПЈЕСНИЧКО САБОРОВАЊЕ"

Црквена општина Брод и Српски књижевни клуб „Вихор“ из Дервенте расписали су трећи пјеснички конкурс на тему православне духовне тематике.

Организатори су потврдили да се конкурс расписује у поводом прослављања Покрова Пресвете Богородице, крсне славе храма и Општине  Брод, уз благослов Његовог преосвештенства Епископа зворничко- тузланског Фотија.

 „Након реализације пјесничког конкурса слиједи припрема заједничког зборника који носи назив „Покровско пјесничко саборовање“, као и истоимена културна манифестација“, кажу организатори.

Право учешћа на Конкурсу имају сви пјесници из цијелог свијета са двије пјесме православне духовне тематике.Пјесме писане ћирилицом, искључиво у ворд документу / Times New Roman 12 /,  потписане пуним именом и презименом, са краћом биографијом и контакт податцима шаљу се искључиво на е -маил: posavskenovosti@gmail.com



Приређивач књиге је Ненад Симић, а накнада за учешће на конкурсу се не плаћа- нема котизације.

Конкурс је отворен до 15. септембра 2022. године.

Пјесме аутора које буду примјерене садржајем и техничким условима конкурса биће објављене у заједничком зборнику, а промоција заједничког зборника и одржавање манифестације „Покровско пјесничко саборовање“ биће у мјесецу октобру у Броду.

Учешћем на конкурсу пјесници остварују право наступа на манифестацији у Броду, а сваки аутор биће награђен зборником  и другим поклонима. 

Ове године организатори у плану имају да награде најмлађег и најстаријег учесника конкурса пригодним поклоном.


Nema komentara:

Objavi komentar